VÄRLDSARVSDAGEN

   den 3 oktober 2020
   för elever i grundskolan och
   på gymnasiet på Gotland!


Ringmuren runt

Ringmuren Runt kommer i år på grund av covid-19-läget på Gotland att ges på distans. Det är Folkhälsomyndighetens restriktioner för fysiska evenemang som ligger till grund för beslutet.

Men istället för att helt ställa in årets Ringmuren Runt har vi valt att istället arrangera loppet på distans. Så här går anmälan till:

  1. Du som lärare anmäler din klass/klasser (2-50 elever) som vanligt senast den 27 september via mail: fredrik@varldsarvsdagen.se . Ange vilken dag och tid ni genomför loppet.
  2. Perioden för loppet är valfri dag och tid mellan måndag den 28 september – fredag den 2 oktober. Ni deltar genom att gå eller springa runt stadsmuren den tid och dag som det passar er.
  3. Start och mål i Östergravar.
  4. Ni får gärna dela en bild eller ett videoklipp efter att ni har gått i mål.
  5. Obs! Det är läraren i respektive klass eller fritidsgrupp som ansvarar för säkerheten under loppet och att avstånd hålls mellan deltagarna. Inga funktionärer kommer att finnas på plats vid gatuövergångarna runt stadsmuren.


Arrangörer
Loppet arrangeras av Världsarvskontoret, Utbildnings- och arbetslivsförvaltningen, Region Gotland och Länsstyrelsen i Gotlands län, ICA Torgkassen, Korpen Gotland, P18 Löparsektionen och Gotlands museum.

Hem